Samarbete med Beat ’M UF i kampen mot malaria

Beat ’M UF mot malaria

Vi är glada att kunna berätta att vi är med och stödjer kampen mot malaria tillsammans med Beat ’M UF, som drivs av studenter vid ProCivitas gymnasium i Helsingborg. Såhär beskriver Beat ’M UF problemet med malaria runt om i världen:

”Malaria tar livet av två barn under fem år, varje minut. Sjukdomen kan förhindras med hjälp av myggnät men pågrund av knappa resurser finns ingen möjlighet att prioritera något så livsnödvändigt även fast summan är liten i vårvärld. Vi vill se fler barn med en säker framtid och låta dem våga drömma om vad de ska bli när de växer upp. Vi villtillsammans med likasinnade företag försäkra oss om att alla barn från en trygg och säker uppväxt.”

Beat ’M UF kommer under februari 2018, tillsammans med Rädda Barnen att åka till Nairobi i Kenya för att besökaett antal barnhem på plats. Be kommer bland annat besöka barnhemmet Dream Children’s Home. Väl på plats delarde ut malariakit med de två främsta skydden – myggnät och kunskap. Med hjälp av dessa kit skyddas barnen motmygg fysiskt, men de blir även medvetna om hur skydden bör användas för att uppnå bästa effekt. Genom dessa kiträddar vi tillsammans liv på världens mest värdefulla hopp – barn.

Genom att köpa ett företagspaket hjälps 15 föräldralösa barn som lever i riskzonen för malaria och du får en smyckesberlock som symbol för var barn du är med och hjälper. Det går även att vara med och hjälpa till som privatperson. Var med och gör skillnad du också!

Mer information finns på Facebook: https://www.facebook.com/beatm.uf/


En hemsida från Basunera