Spara på vattnet!

Karaff

Det råder just nu vattenbrist i stora delar av Skåne. Sydvatten uppmanar oss att spara på vattnet i den mån vi kan. Det är till följd av det varma vädret under maj som belastningen på vattenverken nu är maximal och förbrukningen av vattnet är högre än någonsin.

Marie Nordkvist Persson, kommunikationschef Sydvatten, menar att det har varit ovanligt varmt under en längre tid vilket har lett till att förbrukningen i år är betydligt högre än tidigare. Även om riktlinjer om sparsamhet gäller just nu under de varma perioderna uppmanar Marie Nordkvist Persson alla att vara mer sparsamma, året om. För att vi ska kunna leva upp till de globala målen måste vi alla börja tänka på ett hållbarare och klokare sätt.

Att spola vatten ur kranen för att få det tillräckligt kallt och gott kan ta sin tid. Och detta slösar otroliga mängder vatten. Med en vattenmaskin som kyler ditt vatten undviker du detta slöseri. Vattnet är då kallt direkt när det kommer ur tappen och redo att drickas, hur bra är inte det?


En hemsida från Basunera