Viktigt att tänka på när du köper karaffer

Karaff premium för vatten

Här får du hjälp med vad som är viktigt att tänka på när du ska köpa karaffer. Det finns flera anledningar till att fundera på valet av karaff så att du får en hållbar produkt som tål att diskas om och om igen och som inte samlar bakterier. Nedan ger vi dig tips på vad du ska tänka på.

Stor hals på karaffen

Tänk på att många karaffer har en för smal hals, vilket gör att bakterierna stannar kvar vid diskning och blir inte rena. Våra karaffer har alltid bred hals vilket gör att diskningen alltid får godkänt resultat.

Tålig mynning

Ett annat problem med de vattenkaraffer som hittills funnits på marknaden är att de ofta går sönder i mynningen och måste kasseras. Därför har vi, tillsammans med en svensk ingenjörsfirma, tagit fram en egen karaff med en skyddande rostfri topp för halsen. Detta gör att våra karaffer håller längre och sparar pengar såväl som att miljöpåverkan blir mindre med en hållbar produkt.

Glas som inte blir repigt

Själva glasdelen av vår karaff tillverkas av ett glasbruk i Slovenien med mer än hundra års erfarenhet och tål att diskas om och om igen utan att bli matt eller repig. Tillverkning av halsanordningen och ihopmontering av karaffen sker här i Sverige. Innan lanseringen av våra karaffer har vi låtit ett antal restauranger testa karaffen i ca ett års tid och resultatet har varit utmärkt.

Här listar vi vad du ska tänka på:

  • Stor hals = fri från bakterier
  • Rostfri mynning = karafferna håller bättre
  • Kvalitativt glas = tål maskindisk många gånger
  • Stilren design = högre upplevt värde på vattnet

Gör ett bra val – Välj våra väldesignade och tåliga karaffer som alltid blir rena.

P.S.Ett snyggt och samtidigt diskret sätt att lyfta fram ert varumärke är att låta oss gravera in er logotyp i glaset. Kostnaden för gravyren ingår alltid.


En hemsida från Basunera