Vanliga frågor om vatten

Vi har samlat några av de mest typiska frågorna om dricksvatten och kolsyrat vatten som svenskarna brukar ställa.
Väl bekomna!

bakgrund

Frågor

Svar

Hur fungerar en vattenautomat?

En vattenautomat filtrerar och kyler vattnet innan det serveras. När du placerar ditt glas under kranen och trycker på knappen så aktiveras en serie mekaniska processer. Vattnet från ledningsnätet rinner genom ett filter som avlägsnar föroreningar och partiklar från vattnet. Därefter kyls vattnet av och är slutligen helt klart för dig att dricka. Vissa vattenautomater har också funktioner för att tillsätta kolsyra till vattnet.

Vi rekommenderar alltid att du smaksätter ditt vatten med lime eller citron i efterhand om du önskar smaksättning. Detta ger tveklöst bäst resultat!

Att ha tillgång till färskt, kallt vatten hela dagen gör verkligen stor skillnad för din personals hälsa och välbefinnande. Dessutom är det ett betydligt mer miljövänligt alternativ än att köpa plastflaskor och det sparar så klart även pengar åt dig på sikt. Om du funderar på att investera i en vattenautomat så är det viktigt att välja en pålitlig leverantör som erbjuder regelbunden service och underhåll för att säkerställa att maskinen fungerar effektivt och säkert även efter ditt köp.

Water Company finns bara ett mail eller samtal bort och står redo att hjälpa dig!

Är det sämre att dricka bubbelvatten än vanligt vatten?

Det finns inte några bevis som tyder på att bubbelvatten är sämre än vanligt vatten.

Bubbelvatten är helt enkelt vanligt vatten som har kolsyra tillsatt, vilket ger en sprudlande känsla och av många förstärks smakupplevelsen och gör det lättare att dricka vatten mer regelbundet. Det är helt enkelt ett bra alternativ för dig som föredrar en mer uppfriskande dryck än vanligt vatten. Att dricka bubbelvatten i måttliga mängder är helt säkert och kommer inte att orsaka några hälsoproblem för dig.

Men som med allt annat är det viktigt att inte överdriva konsumtionen av bubbelvatten, eftersom det kan orsaka gaser i magen och orsaka obehag. Dessutom, om du lider av sura uppstötningar eller magsår, kan det vara bäst att undvika kolsyrade drycker. För de flesta människor är dock bubbelvatten ett säkert och hälsosamt alternativ till vanligt vatten.

Slutsatsen är att så länge du inte överdriver konsumtionen av bubbelvatten och dricker det i måttliga mängder så kommer du att kunna njuta utan att oroa dig för några hälsorisker.

Vad är en Vattendispenser?

En vattendispenser är en maskin som används för att distribuera färskt dricksvatten på restauranger och företag. Vattendispensrar kan även användas i hemmet och har möjlighet att leverera fräscht och kallt vatten dygnet runt.

En typisk vattendispenser består av en vattentank, en kylare, en värmare och en vattenkran. Vattnet från ledningsnätet fylls i vattentanken som sedan filtrerar och kyls eller värms beroende på vilken temperaturinställning som har gjorts. När vattnet har blivit behandlat av kylaren eller värmaren, levereras det slutligen till kranen färdigt att drickas.

En vattendispenser är ett bekvämt sätt för dig att säkra tillgång till färskt och rent vatten hela dagen.

Vad kostar en vattenautomat?

Priset på en vattenautomat varierar beroende på modell och vilka funktioner du önskar.

En vattenautomat med grundläggande funktioner kostar omkring 15 000 kr, medan en mer avancerad maskin med flera funktioner och högre kapacitet kan mellan 20 000 – 35 000 kr – Dessa modeller används inte sällan av restauranger och krogar. Hyra / leasing av en vattenautomat ett vanligt val hos många restauranger och företag idag. Dessutom kan det vara bra att tänka på att det kan tillkomma extra kostnader för installation, underhåll och service.

Det är viktigt att tänka på att kostnaden för hyran av en vattenautomat inte bara innefattar själva inköpspriset, utan också underhålls- och servicekostnader på lång sikt.

Det är bäst att jämföra priser och funktioner på olika modeller hos Water Company. Det underlättar vägen fram till den vattenautomat som passar dina behov och budget bäst. Kom också ihåg att en vattenautomat kan vara en kostnadseffektiv och miljövänlig investering på lång sikt genom att minska behovet av plastflaskor och främja hälsosamma dryckesvanor.

Hur länge håller en kolsyremaskin?

Livslängden på en kolsyremaskin beror på flera faktorer så som modell, tillverkare, användning och underhåll.

En typisk kolsyremaskin har en livslängd på omkring 15-20 år. Men om maskinen används regelbundet och underhålls på rätt sätt, kan den hålla längre än så. Det är viktigt att följa Water Companys instruktioner för att säkerställa att maskinen fungerar optimalt och för att undvika skador.

Underhåll är en viktig faktor för att förlänga livslängden på din kolsyremaskin. Det är viktigt att regelbundet byta ut kolsyrekapslar och rengöra maskinen för att undvika att smuts och bakterier byggs upp och gör det svårare för vår personal att rengöra. Om det uppstår problem med maskinen är det bäst att kontakta oss på Water Company så att vi kan utföra nödvändiga reparationer och underhåll.

Om du tar hand om din kolsyremaskin på rätt sätt kan du njuta av uppfriskande kolsyrat vatten i många år framöver.

Vilken Kolsyremaskin ska man köpa?

Water Company erbjuder många olika kolsyremaskiner med olika funktioner till olika priser. Nedan finns några faktorer som du bör överväga inför ditt val av kolsyremaskin:

  1. Pris – Kolsyremaskiner varierar i pris beroende på modell. Det är viktigt att bestämma din budget och hitta en maskin som passar den.
  2. Märke – Att välja en maskin från ett pålitligt och erkänt varumärke som Water Company, ger dig trygghet och kvalitet i en och samma smäll.
  3. Kapacitet – Om du planerar att använda maskinen ofta eller för större grupper av människor så kan det vara värt att investera i en maskin med högre kapacitet. Fråga oss gärna om detta!
  4. Design – Kolsyremaskiner finns i olika former och färger, så välj en maskin som passar ditt företags verksamhet och lokaler bäst.

Det är alltid bra att läsa recensioner och omdömen från andra konsumenter för att få en bättre förståelse för vattenmaskinens prestanda och kvalitet.

Sammanfattningsvis finns det många faktorer att överväga när man köper en kolsyremaskin – pris, märke, kapacitet, design och tillbehör.

Är det bra att dricka vatten på kvällen?

Det är bra att dricka vatten på kvällen, särskilt om du har svårt att sova eller om du har tränat under dagen.

Att dricka vatten på kvällen hjälper till att återställa kroppens vattenbalans och gör att du undviker att bli uttorkad. Att dricka vatten på kvällen kan också hjälpa till att förbättra din matsmältning och främjar en hälsosam tarmflora. Att dricka på kvällen kan även minska risken för urinvägsinfektioner och njursten genom att spola ut bakterier och toxiner från urinvägarna.

Men det är viktigt att inte dricka för mycket vatten på kvällen, eftersom det kan leda till att du behöver gå på toaletten under natten och störa din sömn. Det är bäst att undvika att dricka stora mängder vatten direkt före sänggåendet och hålla sig till ett måttligt intag istället.

Är kolsyra beroendeframkallande?

Kolsyra i sig inte är beroendeframkallande. Det är dock möjligt att utveckla en vana av att dricka kolsyrade drycker regelbundet, vilket kan göra det svårt att vänja sig vid att dricka vanligt vatten efter ett tag.

Att dricka kolsyrade drycker i måttliga mängder är säkert och kommer inte att orsaka några hälsoproblem. Men om du dricker kolsyrade drycker i stora mängder kan det orsaka gaser i magen och det kan upplevas som både obehagligt och olägligt såklart. Dessutom kan överdriven konsumtion av kolsyrade drycker leda till uttorkning på grund av dess vätskedrivande effekt.

Om du känner att du har utvecklat en vana av att dricka kolsyrade drycker regelbundet och har svårt att dricka vanligt vatten kan det vara värt att gradvis minska din konsumtion av kolsyrade drycker och öka din konsumtion av vanligt vatten istället.

Hur länge står sig kolsyrat vatten?

Kolsyrat vatten kan inte förfalla eller blir dåligt på samma sätt som mat eller drycker som har förmågan att ruttna eller mögla kan.

Kolsyrat vatten kan dock tappa sin kolsyra över tid, särskilt om vattnet har varit öppnat och exponerat för luft. Ju längre en flaska eller behållare med kolsyrat vatten har varit öppen och stått, desto mindre kolsyra kommer den att innehålla. Vanligtvis kan man förvänta sig att kolsyrat vatten kommer att behålla sin kolsyra i upp till två dagar om flaskan eller behållaren är ordentligt försluten efter att ha varit öppen tidigare.

Kan vatten bli gammalt?

Vatten i sig blir inte gammalt eller ruttnar på samma sätt som mat och andra typer av drycker gör.

Det är dock möjligt att vatten kan få en dålig smak eller lukt om det har varit öppet och exponerat för luft under en längre tid. Vatten kan också samla på sig bakterier och föroreningar om det förvaras i en behållare som inte är tillräckligt ren.

En vattenkaraff utan lock som förvaras i kylen kan med andra ord samla på sig bakterier från andra kylvaror i ditt kylskåp och göra vattnet otjänligt.

bakgrund

Hur fungerar en vattenautomat?

En vattenautomat filtrerar och kyler vattnet innan det serveras. När du placerar ditt glas under kranen och trycker på knappen så aktiveras en serie mekaniska processer. Vattnet från ledningsnätet rinner genom ett filter som avlägsnar föroreningar och partiklar från vattnet. Därefter kyls vattnet av och är slutligen helt klart för dig att dricka. Vissa vattenautomater har också funktioner för att tillsätta kolsyra till vattnet.

Vi rekommenderar alltid att du smaksätter ditt vatten med lime eller citron i efterhand om du önskar smaksättning. Detta ger tveklöst bäst resultat!

Att ha tillgång till färskt, kallt vatten hela dagen gör verkligen stor skillnad för din personals hälsa och välbefinnande. Dessutom är det ett betydligt mer miljövänligt alternativ än att köpa plastflaskor och det sparar så klart även pengar åt dig på sikt. Om du funderar på att investera i en vattenautomat så är det viktigt att välja en pålitlig leverantör som erbjuder regelbunden service och underhåll för att säkerställa att maskinen fungerar effektivt och säkert även efter ditt köp.

Water Company finns bara ett mail eller samtal bort och står redo att hjälpa dig!

Vad är en Vattendispenser?

En vattendispenser är en maskin som används för att distribuera färskt dricksvatten på restauranger och företag. Vattendispensrar kan även användas i hemmet och har möjlighet att leverera fräscht och kallt vatten dygnet runt.

En typisk vattendispenser består av en vattentank, en kylare, en värmare och en vattenkran. Vattnet från ledningsnätet fylls i vattentanken som sedan filtrerar och kyls eller värms beroende på vilken temperaturinställning som har gjorts. När vattnet har blivit behandlat av kylaren eller värmaren, levereras det slutligen till kranen färdigt att drickas.

En vattendispenser är ett bekvämt sätt för dig att säkra tillgång till färskt och rent vatten hela dagen.

Vad kostar en vattenautomat?

Priset på en vattenautomat varierar beroende på modell och vilka funktioner du önskar.

En vattenautomat med grundläggande funktioner kostar omkring 15 000 kr, medan en mer avancerad maskin med flera funktioner och högre kapacitet kan mellan 20 000 – 35 000 kr – Dessa modeller används inte sällan av restauranger och krogar. Hyra / leasing av en vattenautomat ett vanligt val hos många restauranger och företag idag. Dessutom kan det vara bra att tänka på att det kan tillkomma extra kostnader för installation, underhåll och service.

Det är viktigt att tänka på att kostnaden för hyran av en vattenautomat inte bara innefattar själva inköpspriset, utan också underhålls- och servicekostnader på lång sikt.

Det är bäst att jämföra priser och funktioner på olika modeller hos Water Company. Det underlättar vägen fram till den vattenautomat som passar dina behov och budget bäst. Kom också ihåg att en vattenautomat kan vara en kostnadseffektiv och miljövänlig investering på lång sikt genom att minska behovet av plastflaskor och främja hälsosamma dryckesvanor.

Vilken Kolsyremaskin ska man köpa?

Water Company erbjuder många olika kolsyremaskiner med olika funktioner till olika priser. Nedan finns några faktorer som du bör överväga inför ditt val av kolsyremaskin:

  1. Pris – Kolsyremaskiner varierar i pris beroende på modell. Det är viktigt att bestämma din budget och hitta en maskin som passar den.
  2. Märke – Att välja en maskin från ett pålitligt och erkänt varumärke som Water Company, ger dig trygghet och kvalitet i en och samma smäll.
  3. Kapacitet – Om du planerar att använda maskinen ofta eller för större grupper av människor så kan det vara värt att investera i en maskin med högre kapacitet. Fråga oss gärna om detta!
  4. Design – Kolsyremaskiner finns i olika former och färger, så välj en maskin som passar ditt företags verksamhet och lokaler bäst.

Det är alltid bra att läsa recensioner och omdömen från andra konsumenter för att få en bättre förståelse för vattenmaskinens prestanda och kvalitet.

Sammanfattningsvis finns det många faktorer att överväga när man köper en kolsyremaskin – pris, märke, kapacitet, design och tillbehör.

Hur länge håller en kolsyremaskin?

Livslängden på en kolsyremaskin beror på flera faktorer så som modell, tillverkare, användning och underhåll.

En typisk kolsyremaskin har en livslängd på omkring 15-20 år. Men om maskinen används regelbundet och underhålls på rätt sätt, kan den hålla längre än så. Det är viktigt att följa Water Companys instruktioner för att säkerställa att maskinen fungerar optimalt och för att undvika skador.

Underhåll är en viktig faktor för att förlänga livslängden på din kolsyremaskin. Det är viktigt att regelbundet byta ut kolsyrekapslar och rengöra maskinen för att undvika att smuts och bakterier byggs upp och gör det svårare för vår personal att rengöra. Om det uppstår problem med maskinen är det bäst att kontakta oss på Water Company så att vi kan utföra nödvändiga reparationer och underhåll.

Om du tar hand om din kolsyremaskin på rätt sätt kan du njuta av uppfriskande kolsyrat vatten i många år framöver.

Är det sämre att dricka bubbelvatten än vanligt vatten?

Det finns inte några bevis som tyder på att bubbelvatten är sämre än vanligt vatten.

Bubbelvatten är helt enkelt vanligt vatten som har kolsyra tillsatt, vilket ger en sprudlande känsla och av många förstärks smakupplevelsen och gör det lättare att dricka vatten mer regelbundet. Det är helt enkelt ett bra alternativ för dig som föredrar en mer uppfriskande dryck än vanligt vatten. Att dricka bubbelvatten i måttliga mängder är helt säkert och kommer inte att orsaka några hälsoproblem för dig.

Men som med allt annat är det viktigt att inte överdriva konsumtionen av bubbelvatten, eftersom det kan orsaka gaser i magen och orsaka obehag. Dessutom, om du lider av sura uppstötningar eller magsår, kan det vara bäst att undvika kolsyrade drycker. För de flesta människor är dock bubbelvatten ett säkert och hälsosamt alternativ till vanligt vatten.

Slutsatsen är att så länge du inte överdriver konsumtionen av bubbelvatten och dricker det i måttliga mängder så kommer du att kunna njuta utan att oroa dig för några hälsorisker.

Är kolsyra beroendeframkallande?

Kolsyra i sig inte är beroendeframkallande. Det är dock möjligt att utveckla en vana av att dricka kolsyrade drycker regelbundet, vilket kan göra det svårt att vänja sig vid att dricka vanligt vatten efter ett tag.

Att dricka kolsyrade drycker i måttliga mängder är säkert och kommer inte att orsaka några hälsoproblem. Men om du dricker kolsyrade drycker i stora mängder kan det orsaka gaser i magen och det kan upplevas som både obehagligt och olägligt såklart. Dessutom kan överdriven konsumtion av kolsyrade drycker leda till uttorkning på grund av dess vätskedrivande effekt.

Om du känner att du har utvecklat en vana av att dricka kolsyrade drycker regelbundet och har svårt att dricka vanligt vatten kan det vara värt att gradvis minska din konsumtion av kolsyrade drycker och öka din konsumtion av vanligt vatten istället.

Är det bra att dricka vatten på kvällen?

Det är bra att dricka vatten på kvällen, särskilt om du har svårt att sova eller om du har tränat under dagen.

Att dricka vatten på kvällen hjälper till att återställa kroppens vattenbalans och gör att du undviker att bli uttorkad. Att dricka vatten på kvällen kan också hjälpa till att förbättra din matsmältning och främjar en hälsosam tarmflora. Att dricka på kvällen kan även minska risken för urinvägsinfektioner och njursten genom att spola ut bakterier och toxiner från urinvägarna.

Men det är viktigt att inte dricka för mycket vatten på kvällen, eftersom det kan leda till att du behöver gå på toaletten under natten och störa din sömn. Det är bäst att undvika att dricka stora mängder vatten direkt före sänggåendet och hålla sig till ett måttligt intag istället.

Kan vatten bli gammalt?

Vatten i sig blir inte gammalt eller ruttnar på samma sätt som mat och andra typer av drycker gör.

Det är dock möjligt att vatten kan få en dålig smak eller lukt om det har varit öppet och exponerat för luft under en längre tid. Vatten kan också samla på sig bakterier och föroreningar om det förvaras i en behållare som inte är tillräckligt ren.

En vattenkaraff utan lock som förvaras i kylen kan med andra ord samla på sig bakterier från andra kylvaror i ditt kylskåp och göra vattnet otjänligt.

Hur länge står sig kolsyrat vatten?

Kolsyrat vatten kan inte förfalla eller blir dåligt på samma sätt som mat eller drycker som har förmågan att ruttna eller mögla kan.

Kolsyrat vatten kan dock tappa sin kolsyra över tid, särskilt om vattnet har varit öppnat och exponerat för luft. Ju längre en flaska eller behållare med kolsyrat vatten har varit öppen och stått, desto mindre kolsyra kommer den att innehålla. Vanligtvis kan man förvänta sig att kolsyrat vatten kommer att behålla sin kolsyra i upp till två dagar om flaskan eller behållaren är ordentligt försluten efter att ha varit öppen tidigare.

En hemsida från Basunera