Vi har ett brett sortiment och kan därför erbjuda rätt vattenautomat för varje behov.

Gemensamt för våra vattenmaskiner är den höga kvaliteten på funktion och design. Välj mellan inbyggda, bänk eller fristående vattenautomater i attraktiv design.

Water Company arbetar enbart med vatten, inget annat. Det ger dig en långsiktig och pålitlig partner med specialistkompetens. I dag kan vi leverera från Gävle ner till Smygehuk.

För att vattenautomaterna alltid ska fungera som avsett och uppfylla alla hygienkrav, ger vi tillgång till ett serviceprogram där vi utför löpande underhåll.

KLIMATNEUTRALITET – företag och produkt

”Water Company är ett klimatneutralt företag och är dom enda på marknaden som erbjuder en klimatneutral vattendispenser”
Ulf Persson, grundläggare & VD, Water Company

Klimatneutralt företag

Sedan 2009 har vi varit ett klimatneutralt företag. Vi har uppnått detta mål genom klimatkompensation, men också genom att minska vår konsumtion av el, vatten, värme, bränsle.

Solceller på taket

I 2016 etablerade vi solceller på vårt huvudkontor i Vara, där vi har vår egen kolsyreanläggning. Med vår solcellsanläggning producerar vi 100.000kWh pr. år.

Solceller på taket

Vi har för närvarande sex el-transportbilar.

Klimatkompensation

Det projekt som vi i år valt för att neutralisera våra utsläpp med är Kikonda Forest Reserve, ett skogsprojekt i Uganda med stark hållbarhetsprofil.

Läs mer om vårt hållbarhetstänkande 

Klimatneutral vattendispenser

Vi har utöver vår ordinarie klimatkompensering nu också valt att kompensera våra produkter. Först ut är vår Tower som ger upphov till 63,95 kg CO2-ekvivalent/år. Då är även nyttjande och återvinning av produkten inräknad i denna kompensering.

Exempel på cirkulär enheten Tower-modellen

Materialet till vår produkt Tower består av följande:

  • Yttre hölje i massivt trä (utgörs av spillvirke från tillverkningen av massiva trägolv)
  • Spillbricka och spillvatten rör är tillverkade i rostfritt stål
  • Kranar tillverkade i plast med utbytbara slitage delar
  • Filterhållare i plast och metall
  • Kylenhet ergonomisk utformad med senaste kylteknik utan fluorerande kolväten

Totalt har vi ca 1500 enheter av denna produkt ute hos kunder som vi kompenserar för. På årsbasis rör det sig om ytterligare 96 ton CO2 som vi kompenserar. För dig som vill hjälpa till att minska på CO2-utsläppet är detta ett ypperligt val. Läs hela rapporten med beräkningar för Tower nedan.

Rapport Tower – klimatneutral produktVåra klimatneutrala vattendispensrar

Galleri

Video

Vanliga frågor