Företag Hälsa Vatten

Dricker du tillräckligt med vatten på jobbet?

Vi är alla medvetna om att vatten är livsviktigt för oss, men är du medveten om vilken inverkan ditt vattenintag faktiskt har för din prestation på jobbet? Genom att ha tillgång till filtrerat, kylt och kolsyrat vatten som kommer direkt från kranen ökar både trivseln och prestationsförmågan på din arbetsplats.

Studier visar att vi bör dricka 1,5 liter vatten om dagen. Detta kan kännas mycket om man inte har tillgång till kallt och gott vatten på sin arbetsplats. Förutom att vatten är en nödvändighet för vår kropp och knopp, för rätt vattenintag även med sig andra positiva aspekter. Visste du att vatten förbättrar din koncentration samt motverkar stress, huvudvärk och trötthet?

Vatten vs. kaffe
De flesta arbetsplatser idag erbjuder antingen ljummet kranvatten eller dyrt flaskvatten. Inget av dessa alternativ känns särskilt lockande, vilket resulterar i att man kanske tar en kopp kaffe istället. Många av våra kunder har märkt att kaffeförbrukningen på deras arbetsplatser minskat avsevärt i samband med att de låtit installera en vattenmaskin från oss.

Flaskvatten är 1000 gånger dyrare
Förutom dessa aspekter så kostar vårt vatten bara en bråkdel av vad flaskvatten kostar. Enligt Svenskt Vatten, branschorganisation för alla Sveriges vatten- och avloppsverksamheter, kostar flaskvatten upp emot tusen gånger mer än kranvatten. Detta innebär att du kan dricka 1000 liter kranvatten för samma pris som en liter flaskvatten.

Varför ska jag dricka mer kranvatten?
1. Rätt vattenintag reducerar stress och trötthet
2. Vatten förbättrar koncentrationen och motverkar huvudvärk
3. Vatten får din hjärna att jobba effektivare
4. Vatten gör dig piggare och ökar prestationsförmågan