Fem tips som hjälper dig att dricka mer vatten på jobbet

Vi har alla hört det förr, det finns många viktiga anledningar till att dricka vatten. Nästan alla sundhetsexperter och hälsomagasin berättar hur ett större vattenintag bland annat kan göra dig mer produktiv, reducera stress, förbättra din koncentrationsförmåga, ja fördelarna är många. Alla recept på ett hälsosamt liv ser ut att innehålla vatten och det är absolut inte utan anledning. Många av oss har dåligt samvete för att vi dricker för lite vatten under dagen. Antigen har vi för mycket att göra och glömmer att dricka eller kanske vi tycker att vatten inte smakar något. Om du känner att du behöver dricka mer vatten kommer här fem tips som kan hjälpa dig.

1. Ge ditt vatten en smak av frukt
Om du tycket att vatten är tråkigt och saknar smak då kan du göra det mer spännande genom att tillföra fruktbitar. Du kan använda apelsin-, lime- eller citronskivor, mynta blad, bitar av vattenmelon, kiwi, hallon eller blåbär. Du kan även frysa frukten och använda det istället för isbitar så håller du ditt vatten kallt och gott. Om du saknar kolsyran från läsken, testa då att göra det samma med bubbelvatten. Att tillföra frukt i ditt vatten är också ett bra sätt att ge din kropp en dos av vitaminer, som vi behöver för att må bra

2. Få hjälp av en app
Där finns idag ett stort urval av appar till din smartphone som kan hjälpa dig att dricka tillräcklig med vatten under dagen. Dessa appar har koll på hur många glas eller milliliter vatten du har druckit per dag och påminner dig med en pling när du behöver dricka mer vatten.

3. Använd vattenflaska eller karaff
Ett viktigt steg mot ett större vattenintag är att du har vatten i din närhet. Köp en vattenflaska som ser bra ut och är lätt att diska. Precis som nya träningskläder kan motivera dig till att börja träna, kan på samma sätt en snygg vattenflaska ge dig lusten till att dricka mer vatten. Våra vattenkaraffer kan också vara ett bra alternativ till vattenflaskan, då du enkelt kan fylla på en karaff med kallt frisk vatten från våra vattenmaskiner och ta med den till din plats på jobbet. Då kan du lägga upp som målsättning för dagen på jobbet att du ska dricka en eller två karaffer.

 4. Ät mat som innehåller mycket vatten
Många frukter och grönsaker innehåller mycket vatten, såsom sallad, gurka, jordgubbar, vattenmelon, spenat, tomater, osv. Smyg in någon av dessa under dagen för att bevara din vätskebalans. Även om frukt och grönsaker är ett bra sätt för att få i sig vatten kommer de inte ge dig tillräckligt med vatten för en hel dag. Därför vill vi fortfarande rekommendera dig att dricka vatten under dagen.

5. Installera en vattenmaskin
Närheten till kallt och gott vatten är väldigt avgörande för att du ska dricka tillräckligt med vatten per dag. Detta kan du få ifall din arbetsplats installerar en vattenmaskin som kopplas direkt till husets vattenförsörjning. Då har du tillgång till en obegränsad mängd av filtrerat, kallt, stilla eller kolsyrat vatten av högsta kvalitet varenda dag.